• אני לא אשת מקצוע. האם את מאמינה שאני באמת יכולה לעזור?

    את אמנם לא אשת מקצוע בתחום הגשת סיוע רגשי, אבל גם את יכולה בהחלט לשכלל ולטפח את יכולותיך על מנת שתוכלי להגיש סיוע ראשוני לאדם הנתון בסערת רגשות ובהצפה רגשית ולוודא שכל אדם שעמו את משוחחת, יוצא מהשיחה קצת יותר מחוזק מהאופן שבו נכנס לשיחה. מעבר לכך, הקשר המסייע איתך יכול לבנות את התשתית הרגשית, הדרושה לכך שהאדם הקרוב אליך יהיה מוכן לפנות בהמשך לטיפול מקצועי, בעת הצורך. גם כאשר אדם נמצא בתהליך טיפולי, חשוב להמשיך לתמוך בו.

  • אני בעצמי מתמודד עם דיכאון. איך אני יכול לסייע לאחרים?

    סיוע בגובה הלב הוא סיוע המכיר באמת פשוטה: גם אני אדם, בדיוק כמו זה שזקוק לעזרתי כעת, ובקלות רבה יכולתי למצוא את עצמי בצד השני של משוואת העוזר־נעזר. שלא כמו המשפט הקבוע של מתרימים למיניהם: “שתמיד תהיה בצד של הנותנים”, כשמדובר בענייני הנפש, אין צד אחד שתמיד נעזר וצד אחר שתמיד עוזר. בסיוע לאדם במצוקה נדרשת מידה של צניעות וענווה. לא מדובר באנשים “ההם” שחווים כאב ומצוקה, מדובר בכולנו ללא יוצאים מן הכלל.

  • למי מיועד הספר עוצמת ההקשבה?

    הספר מיועד לכל אחד ואחת ואינו מצריך ידע קודם בפסיכולוגיה או במדעי החברה. גם אנשי חינוך יוכלו להסתייע בו כחלק בלתי נפרד מעבודתם עם ילדים ובני נוער, עם הורים ועם קולגות. העקרונות של הגשת סיוע רגשי המובאים בספר ניתנים ליישום בכל הקשר אנושי ובכל מצב, לרבות יחסי סיוע בתוך מערכות ארגוניות שונות וכן בתהליכי ייעוץ, אימון והדרכה.

  • איך אני יכולה ליישם את התובנות מהספר בחיי היום יום?

    היכולת להשתמש בכלים שיחוללו שינוי של ממש בחיינו תלויה לא רק ביכולת ההבנה שלנו את הכתוב בספר עוצמת ההקשבה, אלא בעיקר בנכונותנו לתת לדברים להדהד בתוכנו, ולתרגל אותם באופן שיטתי. מומלץ להתייחס לספר כאל מדריך מעשי וכאל חוברת עבודה הכוללים תיאוריה ומעשה גם יחד. אני מזמינה אותך לצלול לעומק הדברים לא רק ברמה הקוגניטיבית אלא גם ברמה החווייתית. בכל פרק מופיעים רגעים למחשבה, המזמנים לקורא פסק זמן מהקריאה ומרחב להתבוננות, להעמקת המודעות העצמית, לחשיבה ולתובנה. בספר משולבות דוגמאות רבות אשר משקפות מצוקות אמיתיות מהחיים ונוגעות לכולנו. נוסף לרגעים למחשבה תמצאי בספר קטעי “זמן תרגול” אשר מטרתם ליצור תשתית להעמקה ולהבנה של הדברים בהיבטים מעשיים. “זמן תרגול” נועד להרחיב ידע באמצעות התנסות, להעלות מודעות לתגובות האישיות במהלך שיחה ולתרגל מיומנויות של עזרה לאדם הנתון במצוקה.